Hickings Lane Medical Centre

  • Hickings Lane Medical Centre Exterior
  • Hickings Lane Medical Centre
  • Hicking Lane Medical Centre Treatment Room

For this project in Stapleford, Taylor Pearson Construction were commissioned to carry out new build and refurbishment works on Hickings Lane Medical Centre in two phases.

Phase one involved the construction of an extension onto the existing building to provide five new consulting rooms, along with new treatment room and staff room.

Phase two consisted of alterations and refurbishment works to the existing facility. The medical centre remained live throughout the works, adding further complexities to the project. By alternating which rooms remained operational, the team managed to reduce the impact on the daily functions of the practice, as well as minimising the interface between themselves, the centre’s staff and members of the project.

Photos courtesy of brp architects.