The Maltings

  • The Maltings extension in Lincoln
  • The Maltings Lincoln
  • The Maltings Interior

The Maltings building is located in the town centre of Lincoln, adjacent to the University Campus and overlooking the Brayford Pool. Careful planning and co-ordination had to be taken to segregate the site from the public, while maintaining access for the remaining tenant.

The works consisted of a fourth-floor extension with new aquamarine glass frontage to take full advantage of the views over the Brayford. Ground floor extension, to include glass-fronted lobby and reception area. Complete internal and external refurbishment of the building to include new mechanical and electrical services throughout, new ceilings and floor finishes. Extension of the existing lift shaft to enable the lift to service the new fourth floor. Renewal of windows throughout, together with improvements to ground floor access and resurfacing of the car park.